zondag 2 januari 2005

April: het hek....

Zorro springt in de achtertuin over het hek. Het is begonnen dat Niek, in de tuin van de buren Zorro roept. Het hekje ertussen was maar één meter hoog dus stond Zorro zo naast Niek.

Helaas had hij de smaak te pakken, helemaal toen hij een botje van de buurhond vond. Even niet opletten en hij was weg..... Dus maken wij een nieuw hek met planken en 1.50m hoog.

Helaas voor ons, ook daar had Zorro geen moeite mee. Dus nog 2 draden erboven, nu 1.80m hoog. Het gaat maar een paar dagen goed. En dan zie ik hem nog net over het hek gaan. Het is net een kat. Hij hangt aan de bovenste plank en hijst zich omhoog, stapt over de draden en spring zo de tuin van de buren in. Ik roep hem en hij komt zo weer over de schutting terug.....met een botje. Help we hebben een kangaroehond.....

We spannen een draad op 20cm afstand voor de schutting. We denken dat het helpt maar we hebben te vroeg gejuicht. Ook dat houdt Zorro niet tegen. Van pure ellende zetten we prikkeldraad vast tegen de bovenste plank. Zorro kijkt naar wat de baasjes nu weer aan het doen zijn. We laten hem voorzichtig aan de draad voelen. Later zie ik vanuit een ooghoek dat hij de hele schutting langsloopt om te kijken of er nog een plekje is waar geen prikkeldraad zit.. Hij geeft het op, gelukkig.

Rare hond hoor, het hek aan de straatkant is nog geen 1.10 m hoog.....

Er komt bezoek voor Mazzel. Wij denken dat het een heel fijn baasje voor haar kan zijn. Helaas, de klik is er niet. Mazzel gedraagt zich anders dan anders en laat haar slechtste kant zien. Het lijkt wel of ze wat aanvoelt en er geen zin in heeft. Ze blijft dus nog wat langer bij ons.

Mazzel en Zorro gaat prima samen. Mazzel verdedigt Zorro zelfs tegen honden die vervelend naar hem doen. Zorro is helemaal geen vechter en Mazzel springt er gewoon tussen. Eén snauw van haar is genoeg..... Verder heeft ze nog maar weinig interesse in andere honden, ze begroet ze even maar spelen doet ze nog steeds alleen met Zorro.

Eigenlijk is Mazzel de hogere in rang maar wij hebben dat bij ons thuis omgedraaid. Zorro krijgt als eerste eten, botjes e.d. Mag ook als eerste uit de bench, door het hek. We hebben dat in het begin gedaan omdat Zorro van haar helemaal niets meer mocht.

Mazzel accepteert het dat wij dat zo willen. Zorro weet dat hij de baasjes achter zich heeft staan dus hij probeert ook wat meer. Maar toch als Zorro op het matrasje of in zijn bench ligt komt Mazzel er gezellig bij liggen. Maar als zij er ligt, durft Zorro er niet bij te gaan......