woensdag 5 januari 2005

25 februari: opvangdag 3

Bobbie poept meer bloed en de diarree wordt erger. Hij is ook rustiger dan anders en heeft ook wat vieze oogjes. Hij heeft nog niet zo veel weerstand. 's Middags gaan we naar de dierenarts. Het blijkt darmontsteking te zijn. Hij krijgt 2 soorten pillen mee voor een kuur van 5 dagen.

Voorlopig mag hij alleen gekookte rijst met kip in kleine hoeveelheden verdeeld over de dag. Pas als de ontsteking over is mag hij een wormenkuur. Dan moeten meteen Mazzel en Zorro ook. De oogjes zijn licht ontstoken en die moeten een paar keer per dag met gekookt water worden schoongemaakt.

Hij weegt 3,9 kilo en Mazzel 25 kg. Zij is gesteriliseerd en de hechtingen moeten er over een paar dagen uitgehaald worden anders gaat het ontsteken. Mag ik zelf doen.....oeps, nog nooit eerder gedaan.

Ondanks dat Bobbie wel vaak buiten wordt neergezet gaat het vandaag binnen toch regelmatig mis. Hij zal het wel te koud vinden buiten. Mazzel houdt het wel de hele dag schoon dus dat gaat goed! Ze wil graag aangehaald worden en trekt veel naar Rik toe. Rik vindt haar ook leuk, ze is heel rustig in haar bewegingen en begint niet zoals Zorro meteen te lebberen. Ook gaan we even bij de buren op visite en daar gaat ze rustig naast mij liggen, geen enkel probleem.

Mazzel en Zorro gaan nu best goed samen maar je moet er wel bij blijven. Zodra ze even zonder één van ons zijn, gaat het mis dan valt Mazzel aan. Ze houdt zich duidelijk in als wij er zijn omdat ze nu weet dat wij dat niet willen. Al een hele verbetering dus.

Bobbie en Zorro gaat fantastisch samen. Bobbie speelt samen met Zorro in de bench met een knuffel. Heerlijk om naar te kijken. Mazzel ligt apart in haar eigen bench. Ze kan zelfs met Willie niet samen met iets spelen. Ze verzamelt spullen en dan moet iedere hond groot en klein er af blijven. Ze speelt er niet mee, ze stapelt het op achter in de bench en gaat er voor liggen waken. Wij kunnen het wel terugnemen.