maandag 3 januari 2005

Begin maart 2005

De medicijnkuur van Bobbie is klaar (in een stukje leverworst ging alles zo naar binnen) en alle drie de honden zijn ontwormd. Bobbie had als enige behoorlijk veel wormen. Hij drinkt niet meer bij zijn mama sinds de diarree over is. De hechtingen bij Mazzel zijn er ook uit. De lieverd liet zich goed behandelen en het was eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Mazzel blijft proberen spullen te verzamelen, speelgoed, sloffen of handschoenen het maakt niet uit. Je moet steeds op haar letten. Niet eenvoudig omdat we ook Bobbie in de gaten moeten houden dat hij niet in huis gaat plassen. Ook Niek, de jongste van net 4 jaar is lastig. Waarschijnlijk heeft hij het er toch een beetje moeilijk mee dat er nu zoveel aandacht naar de honden gaat.

Zorro is een schat, hij past zich zo makkelijk aan. Ook hij krijgt minder aandacht, zelfs het oefenen voor de cursus (algemene gehoorzaamheid) schiet er bij in. Maar daar merk je tijdens de les niets van, hij doet het erg goed. We krijgen steeds meer complimenten.

Het begint al te wennen drie honden tegelijk uitlaten zonder dat de riemen in de knoop raken. Bobbie mag nu ook mee met de avondwandeling en dan mag Mazzel los, overdag moet ze nog aan de riem. Er lopen dan teveel mensen, daar wordt ze onrustig van en gaat staan blaffen maar loopt niet met ons mee.

Ook het weer aanlijnen gaat moeilijk. Het duurt even voordat dat lukt. Maar er zit vooruitgang in. Of Bobbie of Mazzel zit aan de riem, voor de zekerheid. Ze blijven goed bij elkaar dan is het makkelijker om ze weer aangelijnd te krijgen. Op echt veilige stukken mogen ze even samen los.

De sneeuw vinden ze geweldig. Ook Mazzel vindt het heerlijk om los te lopen en ze kan enorm hard rennen!