zaterdag 1 januari 2005

Hado en Thomas: de volgende dagen

De volgende dagen gaat het al een stuk beter. Thomas en Hado slapen samen in één bench en 's nachts doen we nog even het deurtje dicht omdat we niet zeker weten of ze 's nachts los ook zindelijk zijn. Overdag zijn ze dat al wel. Als ze er 's morgens uit de bench komen mopperen ze nog wel een beetje naar Zorro en Chaka maar al gauw is het goed.

Tegen vreemde honden tijdens het uitlaten wordt heel erg geblaft. Zo te zien heeft Thomas er het meeste moeite mee en Hado doet voor de gezelligheid mee. Ook blaffen ze op alle geluiden uit andere tuinen en wat er langs ons huis loopt.

Thomas denkt nog steeds dat hij Hado tegen Zorro moet verdedigen maar Hado kan heel goed voor zichzelf opkomen. Hado is al snel thuis, ze is een vreselijk lief, enthousiast, energiek maar pittig hondje. Thomas is ook hartstikke lief maar behoorlijk onzeker en hij is veel te rustig voor zo'n jong hondje. Hij heeft duidelijk meer tijd nodig om te wennen.

Twee weken later:
Hado en Thomas doen het heel goed. Ook blaffen ze thuis niet meer op alle geluiden. In Thomas begint wat meer leven te komen. Lianne is met ze aan het clicker-trainen en dat gaat heel goed. Ook neemt ze ze apart mee zodat ze daar aan kunnen wennen. Hado heeft er geen problemen mee maar Thomas vindt dat wel moeilijk. Hij hangt heel erg aan Hado.

Thomas kan al los in het bos en Hado alleen nog op veilige stukken. Hado rent vreselijk hard en is zo een heel eind weg. Thomas gaat dan met haar mee maar als wij hem roepen komen ze allebei terug gesjeesd. Ze liggen nu regelmatig samen met Chaka en Zorro, die zijn helemaal niet eng meer. Onbekende honden is vooral voor Thomas nog moeilijk maar er zit duidelijk verbetering in.

Een baasje voor Hado:Er melden zich baasjes aan voor Hado, een leuk gezin met twee kinderen. Zaterdag 20 augustus komen ze kijken en het klikt meteen, vooral de jongste dochter is niet bij haar weg te slaan. Een dag later komen ze haar halen, we zullen haar missen, ze is een zeer innemend hondje! Ze krijgt een mooie nieuwe naam Noa.