zaterdag 8 januari 2005

Februari 2005: opvanggezin

Begin februari krijgen wij van Eveline een mail met foto van baby Willie. Er wordt een opvangadres gezocht voor hem en zijn mama Hope om de kleine te redden. Ze zitten nu in het grote asiel van Malaga, Malaga Pound en dat is geen veilige plaats voor een moeder met baby. Omdat Zorro het zo goed doet, besluiten wij om ze op te vangen.

Dinsdag 22 februari - we hebben Zorro dan precies 2 maanden - komen Hope en Willie aan op het vliegveld in Brussel. Omdat wij het niet redden om op tijd daar te zijn, haalt Ingrid (van Spaanse honden in nood in België) de hondjes op van het vliegveld en wij halen ze wat later weer bij haar op. We doen de kleine Willie meteen een halsbandje om, dan kan hij daar vast aan wennen. Regelmatig zit hij aan dat rare ding om zijn nek te krabben.

Tegen 11 uur 's avonds zijn we weer thuis. De terugreis met de honden samen in de bench ging prima. Ook de kennismaking met Zorro gaat probleemloos. Maar moeder is de baas! Ze krijgen alle drie een botje en liggen tevreden te knagen. Ze zijn even buiten geweest in de sneeuw in de tuin. Die avond slaap ik op de bank om de boel een beetje in de gaten te houden.