maandag 10 januari 2005

Januari 2005


Zorro is weer helemaal beter en is behoorlijk actief. Het is een erg lieve, enthousiaste en tevreden hond. Hij is nu een paar keer in de bench een uurtje alleen geweest en dat gaat goed. Hij slaapt daar ook uit zichzelf in.

Af en toe maakt hij wel eens wat stuk maar hij moet ook nog leren waar hij wel en niet mee mag spelen. Het is ook allemaal nieuw voor hem. Vooral het speelgoed van Niekje is interessant. Niek speelt vaak vlak bij Zorro. Ze trekken veel samen op. Heel leuk om te zien. Niek vindt Zorro hartstikke lief en Zorro zoekt hem ook steeds op. Wel proberen we het kusjes geven (lebberen) wat te minderen. Hij vindt mij lief, hij geeft kusjes!!!zegt Niek dan.






Niek is jarig en wordt 4 jaar. Ook tijdens het verjaardagsfeestje gedraagt Zorro zich prima. Iedereen is verbaast dat hij al zo goed luistert en ze vinden hem allemaal erg leuk! Kan ook niet anders, het is gewoon een fantastische hond!

Vuilnisbakken en mensen met plasticzakken zijn al niet meer zo interessant. Maar Zorro schrokt nog steeds zijn eten naar binnen. Hij eet niet, hij vreet! Hij krijgt 2 keer per dag te eten, de dubbele portie dan wat hij voor zijn gewicht eigenlijk moet hebben. Hij begint al wat minder mager te worden en krijgt al wat meer bespiering.

Het is net een groot uitgevallen pup, heel slungelig in zijn bewegingen en een vreselijke lebberkont, is erg happerig en springt snel tegen je aan. Vooral als hij erg blij is, moeten wij hem wat afremmen. We leren hem i.p.v. te springen om een poot te geven. Ook gaan met Zorro een cursus volgen, algemene gehoorzaamheid en 22 januari gaan we beginnen.

Buiten gaat het ook nog steeds goed. Zorro speelt heel wat af met andere honden. Hij is al wat vrijer maar blijft wel in de gaten houden waar je bent en komt goed mee als je hem roept. We krijgen altijd hele leuke reacties. Hij is naar alle honden toe even lief en absoluut geen vechter. Als hij de honden te eng vindt, rent hij gewoon heel hard weg .... en hard kan hij!