zaterdag 1 januari 2005

Juli 2005: opvangdag 2

Lianne gaat een weekje op kamp. Ze vindt het erg jammer dat ze nu weg moet net nu de honden er zijn.

Het ging prima vannacht. De dames maken het heel goed. Chaka heeft ook gegeten, gelukkig maar want ze is erg mager.Tijdens de middagwandeling gaan we met de auto naar het bos. Omdat ze niet achter Zorro in de auto springen tillen we ze er in.

De korte rit gaat prima. Leila mag even los. Ze blijft goed bij Zorro in de buurt en komt ook regelmatig even bij ons kijken. Chaka is nog zo bang voor vanalles dat we haar aan de lijn houden. Zorro en Leila spelen heel wat af. Weer bij de auto springen ook Chaka en Leila er zelf in.

Eenmaal thuis sprinten Leila en Zorro de tuin in om verder te gaan spelen, wat een energie hebben die twee. Als Zorro moe is gaat Leila met Chaka verder spelen. Leila heeft heel wat in te halen, ze geniet met volle teugen. Ze heeft niet meer in huis geplast dus dat is nu ook goed.

's Avonds moeten wij nog even weg. We laten de honden maar gewoon los. Als we 2 uur later terugkomen is er alleen een dekentje aan stukken, waarschijnlijk wat wild mee gespeeld.

We gaan nog even met ze wandelen en laten op een groot grasveld alledrie de honden los. Zorro en Leila spelen te wild voor Chaka dus komt ze bij ons staan. We lijnen Zorro aan zodat Chaka met Leila kan spelen. Dat gaat heel leuk totdat er een konijn uit de struiken schiet. Leila rent er achter aan maar komt wel terug en duikt meteen weer de struiken in om te kijken of er nog meer zijn. Ook Chaka blijft in de struiken zoeken en daarom hebben we ze weer aangelijnd.

Zorro doet het weer geweldig! Hij deelt al zijn spullen en doet nergens moeilijk over. Hij is echt de meest fantastische hond die er is!