zaterdag 1 januari 2005

Juli 2005: Leila en Chaka

Vrijdag 8 juli is er eindelijk een vlucht op Rotterdam. Het is een klein en overzichtelijk vliegveld. Ook is er grasveld vlakbij zodat we de honden nog even uit kunnen laten voordat ze weer in de auto moeten. We zijn mooi op tijd en het vliegtuig landt zelfs wat eerder dan gepland. Leila heeft inmiddels een baasje gevonden, ze blijft 2 weken bij ons.

De honden komen samen op een karretje de hal in gereden. Er is een fotograaf en journalist aanwezig die graag foto's van de honden en een bijbehorend verhaaltje willen voor het transferblad wat je daar gratis kan meenemen. Ze weten nog niet zeker of het ook geplaatst wordt maar beide zijn erg enthousiast.

De honden laten alles gelaten over zich heenkomen. Daarna gaan we snel naar buiten naar het grasveld. Chaka moet nodig maar Leila doet niets. Wel beginnen ze als een gek gras te eten. De terugreis verloopt prima, helaas wel heel veel files. Om 16.20 uur zijn we weer thuis.

Lianne komt met Zorro erbij en dan gaan eerst lekker wandelen in het bos. Zorro vindt het allemaal erg interessant. Hij kan het meteen goed met Leila vinden, Chaka is wat voorzichtiger.

Leila trekt enorm aan de riem, ze hangt er gewoon aan. In het bos kijken ze hun ogen uit. Eenmaal thuis mogen ze los in de tuin. Leila en Zorro gaan meteen samen spelen. Chaka blijft bij ons en bekijkt het van een afstandje. Het zijn allebei schatjes, erg lief er zit totaal geen kwaad in.

Omdat het gaat regenen gaan we naar binnen. Leila huppelt zo mee maar Chaka aarzelt, ze is kennelijk niet gewend om in huis te zijn. We lokken haar naar binnen. Daar laten we de honden rustig hun gang gaan. Het gaat prima ook met de kinderen.

Chaka wil alleen niet eten, Leila wel die is al helemaal thuis bij ons. Ze blijft maar met Zorro spelen. Na het eten gaan we nog even naar het park. Zorro en Leila beginnen steeds te spelen maar dat is onhandig omdat Leila nog niet los kan, ze zit aan een rollijn en dus zitten ze in een mum van tijd in de draad vast.

Zodra we thuis zijn stuiven Zorro en Leila naar de achtertuin om lekker te spelen. Eenmaal binnen plast Leila op de grond. Gelukkig zie ik het gebeuren en kan meteen duidelijk maken dat dat niet de bedoeling is. Dus ik hoop dat het hier bij blijft. 's Avonds slaap ik een nachtje op de bank voor het geval dat.