woensdag 10 januari 2007

November 2007: Nina

Cadiz 30-10-07: foto's gemaakt door Adela

Er komt weer een nieuw opvanghondje, een Podencomeisje uit het dodingstation Puerto Real in Cadiz, ruim 200km verderop. Ze is zwaar ondervoed en ziet er ziek en doodongelukkig uit. De honden worden daar in een hok gestopt en er wordt niet meer naar omgekeken, ze krijgen zelfs geen eten. Er gaan nog 7 geluksvogeltjes mee en er worden honden gereserveerd. Ook wordt er voor gezorgd dat de honden tenminste te eten krijgen.

Het dodingstation kwam in de publiciteit omdat ze per abuis de honden van Italiaanse toeristen die ze daar een weekend in pension hadden gedaan, hadden afgemaakt. Na autopsie bleek ook op welke manier. Deze toeristen wisten niet dat het een dodingstation was en toen ze de honden kwamen halen waren ze al dood…..

In de Refugio gaat het snel beter met Hope, ons Podencomeisje. Vrij onverwacht komt ze vrijdagmiddag 14 november aan op het vliegveld in Rotterdam. Gelukkig had ik vrij en lukt het om allerlei afspraken af te zeggen en te verzetten en kan ik haar gaan halen. Ze krijgt bij ons een wat makkelijker te roepen naam, Nina.

Nina is een lieverdje en veel kleiner dan op de foto leek. Ze laat alles rustig over haar heen komen en de terugreis ligt ze braaf in de auto. Het klikt meteen goed met onze honden en de kinderen vindt ze geweldig en zij haar. Omdat ze niet het huis in durft tillen we haar naar binnen. Daar ligt ze een hele tijd veilig op Lianne de boel te bekijken. Niek voert haar daar brokjes uit de hand en niet lang daarna durft ze wat rond te lopen.

Elke dag zien we onze kleine meid steeds meer opbloeien, ze is vanaf het begin zindelijk. Daar kan onze Susie nog wat van leren, zij is dat nog steeds niet. Ze heeft wel jachtinstinct maar blijft nog goed bij ons. Zorro is haar beschermer en steun, Tommie en Susie haar speelmaatjes. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen en te spelen met de andere honden.


aankomst in Rotterdam



















Geen opmerkingen: