woensdag 10 januari 2007

November 2007: Inge

Maandag 19 november wordt Inge, voorheen Lorea bij ons gebracht. Zij is 3 maanden in Nederland en moet wegens omstandigheden weer herplaatst worden, het is dringend dus komt ze bij ons in opvang. Inge vindt de hoeveelheid honden bij ons even schrikken maar al gauw gaat dat beter. Het is een lieve en mooie meid, een stuk groter dan op de foto leek en ze kan nog wel wat opvoeding gebruiken. Lianne hoeft weinig op school te zijn deze week en regelt dat er iemand met haar meegaat met uitlaten omdat alleen niet zal lukken, daarvoor trekt Inge veel te hard.

Inge heeft een rare rode bult op haar poot wat een histiocytoom, een onschuldig gezwel blijkt te zijn. Het is iets wat doorgaans vanzelf wegtrekt en we moeten het in de gaten houden. Als snel blijkt dat de bult inderdaad wegtrekt maar is nu een lelijke plek. Na overleg met de dierenarts besluiten we het aan te zien omdat Inge er geen last van heeft. Ze speelt en rent heel wat af. Op wat aanvaringen met Susie na kan ze het heel goed vinden met de andere honden hier.

Er is al belangstelling voor Nina en het klikt heel goed. Zondag 25 november heeft Nina haar thuis gevonden en gaat ze met haar nieuwe baasjes mee. Ze is heel rustig en voelt zich al goed op haar gemak bij hen. Met hun andere hondje en de poezen verwacht ik ook geen problemen. We zullen haar missen, het is zo'n lieve schat!

Inge is een bijzonder lief, zachtaardig en trouw meisje en ook een erg leuke hond voor de kinderen. Ze is nog wat onzeker en kent eigenlijk alleen het commando “zit” goed. Ook heeft ze weinig binding met haar naam. We laten het maar even zo want ze krijgt misschien bij haar nieuwe baasjes wel weer een andere naam.

Overdag heeft ze geen moeite met mannen maar ’s avonds is ze ineens heel bang, zelfs voor Remi en gaat enorm blaffen. Doordat onze honden enthousiast komen begroeten en met behulp van wat lekkers gaat het al snel een stuk beter. Ook het trekken aan de riem is een stuk verbeterd en Lianne kan weer gewoon alle honden tegelijk uitlaten.


Inge



Susie en Niek



Nina

Inge en Nina

Inge

Nina

Inge


Susie en Nina














Het gaat goed met Inge, het blaffen naar mannen is vrijwel over, een enkele keer valt ze terug maar is dan niet zo heftig. Ook de plek op haar voorpoot trekt langzaam maar zeker weg. Ze kan het nu heel goed met Susie vinden en de dames spelen heel wat af samen.


Susie gaat langzaam maar zeker ook steeds ietsje beter, af en toe mag ze ook los in het bos en komt dan redelijk goed mee. Maar al die vogeltjes....ze is er maar druk mee en rent van hot naar her. Thuis gaat ze regelmatig even naar buiten maar dan nog ligt er bijna elke dag wel een plasje binnen, zeker als het buiten regent. Ook blijft ze op het aanrecht en de tafel gaan en gaat ze steeds naar boven waar de honden niet mogen komen. Maar verder is ze heel erg lief en gelukkig nemen de andere honden haar streken niet over. Het gaat niet snel maar het komt allemaal wel goed.




Geen opmerkingen: