woensdag 10 januari 2007

Mei 2007: Alama en Pia













Vrijdagavond 11 mei halen we Alama en Pia op in Brussel. De kennismaking met Zorro en Tom verliep behoorlijk luidruchtig, Alama schrok zo van Zorro dat ze begon te blaffen en daar ging Tommie meteen in mee. Zijn de buren meteen weer op de hoogte dat we nieuwe opvanghondjes hebben, het was inmiddels wel middernacht maar ach dat moet af en toe kunnen toch.

Het gaat heel goed met beide dames. Ze zijn allemaal al aan elkaar gewend en er wordt heel wat afgespeeld. Ook zijn ze vrijwel zindelijk. Alama hebben we wel meteen moeten corrigeren omdat ze nogal hebberig is met botjes, speeltjes en ligplaatsen. Maar ze pikt het prima op en het gaat al heel goed. Het is een lief, vrolijk, ondernemend, actief en speels meisje met een behoorlijke hoeveelheid pit naar andere honden toe, ze kan behoorlijk ruig spelen. Tijdens de wandelingen gaat ze aan een lange lijn, ze kent nog geen commando’s en reageert niet als je haar aandacht probeert te trekken, de omgeving is nog te interessant. We noemen haar Lana dat is wat makkelijker.

Pia is een makkelijk klein schatje, blijft goed bij je tijdens de wandelingen, is vriendelijke tegen iedereen en staat veel tegen je aan om aandacht. Ze is nogal onderdanig naar mensen, gaat snel op haar rug liggen. Andere honden vindt ze heel leuk en ze speelt er ook graag mee. Ze wordt al wat rustiger, liep steeds heen en weer maar gaat nu uit zichzelf al ergens liggen slapen of op een botje knagen. Het is een echt knaagdier, Lana ook dus de kids moeten hun spullen goed opruimen. Ook de schoenen moeten we in de gaten houden. We hebben zo wel een lekker opgeruimd huis.

Ook het alleen zijn gaat prima. Voor Pia hebben we tussen 2 benches in een plekje gemaakt door daar het deurtje van de puppyren voor te maken. Maar ook Lana gaat er graag liggen. Al met al gaat het heel goed. Onze Zorro en Tom zijn weer de goedheid zelve, delen al hun spullen zonder problemen en hebben beide dames onder hun hoede genomen. Het uitlaten met alle 4 tegelijk is goed te doen, Lana is de enige die wat loopt te slingeren. Het gaat super!