woensdag 10 januari 2007

Mei 2007 vervolg

Pia heeft al een baasje gevonden en zondagmorgen 20 mei breng ik haar samen met Lianne naar haar nieuwe thuis. Ze woont zo’n 10 minuutjes rijden bij ons vandaan dus dat is erg leuk.

De adoptie van Lana gaat niet door. De honden reageerden niet echt op elkaar en omdat hun andere hond nog veel aandacht nodig heeft nemen ze het verstandige besluit om Lana niet te adopteren. Er is nog meer belangstelling voor haar en maandag 28 mei komen ze kennismaken. Lana is normaal behoorlijk terughoudend naar vreemde mensen maar nu kwam ze gelijk kijken. Ook Zorro en Tom vonden ze oké en het voelt goed. Alleen nog even een huisbezoekje en dan kan Lana naar huis!

Met Lana gaat het steeds beter. De eerste 2 weken waren best lastig, wat dat betreft is ze een echte Podenco, erg inventief en uitproberen waar de grenzen liggen. Maar als dat eenmaal duidelijk is dan zijn het zulke fijne honden. Buiten luisteren is lastig en vooral een kwestie van veel geduld en blijven oefenen. Na 2 weken uitvinden wat wel en niet mag bij ons gaat het nu de laatste dagen super.

Buiten reageert ze ook beter als we haar roepen dus ze mag nu op veilige stukken los en dat vindt ze heerlijk. Ze gaat wel struinen maar houdt ons in de gaten en komt op roepen onze kant op om vervolgens een eindje verderop weer de struiken in te duiken of een muizenholletje te inspecteren. Ach het zullen nooit honden worden die netjes naast je blijven lopen en ze kunnen alleen los op veilige plekken maar je krijgt er zoveel meer voor terug en ze zijn zooo ontzettend lief!