zondag 10 oktober 2004

Oktober 2004: weer een hond

Ruim 2 jaar geleden is onze hond Loeki overleden en omdat onze jongste Niek nog geen 2 jaar was hebben we besloten nog te wachten met een nieuwe hond. Ook omdat wij graag een volwassen hond wilden en geen pup meer.


Maar we misten het wel en de 2 oudste kinderen Lianne (12 jaar) en Rik (9 jaar) gingen steeds vaker de buurhond uitlaten en ook met andere honden spelen. Dus toen Niekje ruim 3 was zijn we eens rond gaan kijken bij de asielhonden. Alleen de hond die wij zochten zat er steeds niet bij of had net al een baasje gevonden.


Onze vorige hond Loeki (een kruising Duitse Staander x Drentse Patrijs) was een moeilijke, nerveuze dominante hond maar gelukkig geweldig voor de kinderen. Uiteindelijk is ze nog bij Martin Gaus in Lelystad op cursus geweest. Zij eerst 2 weken in training en wij vervolgens nog een cursusdag met uitleg en training. Maar nu zochten we geen probleemhond maar een rustige en vooral geen dominante hond.


Tja en dan kom je via internet bij de buitenlandse honden terecht. We vielen direct voor Zorro!


Via de mail informatie opgevraagd en toen toch nog maar naar Spanje gebeld. Het ging tenslotte toch om een nieuwe huisgenoot. Hij moest lief voor kinderen zijn, niet nerveus en geen kattenhater. Wij hadden toen nog onze poes van ruim 20 jaar (zij is eind december overleden)


Eveline (van Spaanse honden in nood) vond ook dat hij wel goed bij ons zou passen en de keuze was gemaakt. Wel heel spannend allemaal omdat je eigenlijk een hond vanaf foto's en een gekregen omschrijving kiest maar die je nog niet live hebt kunnen bekijken. Zeker i.v.m. de kinderen! Maar we hadden er alle vertrouwen in.