donderdag 4 december 2008

Begin december 2008

Niek en Lara zijn veel bij elkaar in de buurt. Lara is dol op kinderen maar is nog wel wat snel happerig. Als Niek druk is dan wordt zij alsmaar wilder maar tijdens het TV-kijken ligt ze net als Susie meestal rustig bij hem. Susie kijkt ook TV, grappig om te zien.








Lara gaat goed vooruit, de scherpe kantjes van haar angst zijn eraf. Ze heeft al een paar dagen niet meer in huis geplast dus kan ze 's nachts net als onze honden als ze dat wil in de kamer blijven. We doen haar nog wel even in de tuin na het spelen, eten en voordat we gaan slapen. Ze blaft nog wel even als iemand de kamer binnenkomt maar ziet al snel wie het is en dan is ze helemaal blij.
Elke keer als ik Niek 's middags van school ga halen neem ik Lara en Susie mee. Susie is haar grote vriendin en samen is alles veel minder eng en went het sneller. Susie is ook dol op kinderen en de dames krijgen regelmatig aaitjes. Volwassenen vindt Lara niet echt eng meer maar ze laat zich nog niet aaien en blijft het liefst op afstand. Je merkt dat het allemaal begint te wennen, ze leert erg snel. Het is een ontzettend lief en leuk meisje!







Er is belangstelling voor Lara. Een gezin met 2 kinderen en meerdere kleine dieren en een paard en pony. Het lijkt een heel geschikt gezin en een heel fijn thuis. Er is genoeg ervaring om haar goed te kunnen begeleiden want dat zal ze in het begin nog wel nodig hebben. Zaterdagmiddag komen ze kennismaken.

Omdat Lara nog niet bij paarden is geweest, nemen we haar en Susie mee naar Bonnie. Susie is al helemaal aan paarden gewend en gaat er inmiddels heel onbevangen mee om. Lara vond de paarden eerst vreselijk eng maar het wende snel. Bovendien liet ze zich voor het eerst aanhalen door een vreemde volwassene, hij ging voor hen door de knieën en Lara ging zo met Susie mee naar hem toe om ook een aaitje te halen. Het begin is er!

We hebben een tijdje staan kijken toen Lianne aan het rijden was in de binnenbak. Bonnie heeft het gelukkig erg naar haar zin op haar nieuwe stal. Ze is vrolijk en tevreden en vindt het superleuk om in haar stalletje naar alle bedrijvigheid om haar heen te kijken. Met rijden is ze voorwaarts maar wel braaf, een goed teken want ze kan vreselijk klieren.





Geen opmerkingen: