maandag 23 maart 2009

maart 2009: Fino


Fino is lief en braaf, hij is is veel meer Podenco en veel minder Herder dan wij dachten. Hij is erg met de omgeving bezig en niet zo met ons. Hij is ook kleiner dan op de foto's leek, maatje Suus dus zo'n 55 cm. Het is een beetje een mix tussen Suus en Zorro. Hij ruikt behoorlijk en zit onder de teken als we hem dinsdagavond laat mee naar huis nemen. Erica heeft hem voor ons uit België meegenomen omdat ze het geadopteerde hondje van haar zus gingen ophalen. Joanna is ook een schatje, een supervriendelijk erg lief hondje, in het echt nog veel leuker dan op de foto.

Joanna
Tijdens het naar huis rijden ligt hij rustig tegen mij aan. Thuis klikt het meteen met onze honden en ze maken even verder kennis in de tuin. Daarna naar binnen maar dat kent hij blijkbaar niet en blijft op afstand staan. We tillen hem naar binnen en als we de keukendeur opendoen staat hij oog en oog met Fortis onze kater. Fortis krijgt een megadikke staart en trekt nog net niet zijn neus op, weer zo'n bruine maar deze stinkt..... We besluiten meteen zoveel mogelijk teken weg te halen. De kat loopt ondertussen al gewoon tussen en onder de honden door. Daarna in bad en nog een paar laatste teken weggehaald. Fino ondergaat alles braaf. Na het afdrogen een pipetje tegen vlooien/teken tussen de schouderbladen en dan gaan we slapen.

Met de kids gaat ook prima. Het huiselijke leven is nog wat wennen. Hij markeert veel buiten maar moet nog leren dat binnen niet te doen. Hij is wel bench zindelijk dus 's nachts gaat goed. Gelukkig is het lekker weer buiten en gaan ze regelmatig de tuin in. Daar spelen ze heel wat af. De buitendeur staat 's middags open en hij loopt al snel in- en uit alsof hij nooit anders heeft gedaan.








Fortis vindt het allemaal prima, hij heeft gelukkig geen problemen met Fino, die vindt katten wel heel interessant. Fortis in de struiken of spelend en hij staat er meteen met de neus bovenop. Maar hij hoort bij zijn nieuwe leven en dat leventje bevalt Fino wel. Hij is snel gewend, is graag bij je in de buurt, maakt niets stuk, komt niet meer op het aanrecht en is ook al zindelijk. Buiten is nog veel een beetje spannend en is hij onrustig maar dat went ook wel. In het bos en op de hei heeft hij daar geen last van en hij geniet van de wandelingen. Zijn vacht ziet er al beter uit, minder droog en schilferig en hij is al wat minder mager. Suus en hij zijn veel samen, niet zo'n wonder want ze zijn hetzelfde type al is Fino gelukkig veel gehoorzamer en braver dan Suus....