zondag 23 november 2008

Midden november 2008, een thuis voor Scooby


Maandag 10 november heeft een gezin met 2 kinderen belangstelling voor Scooby. Ze bellen ’s middags een paar keer om een afspraak te maken. Alleen was ik honden zoeken ..… tijdens de middagwandeling ging het mis. We wandelden eens op een andere plek langs de Rijn en dat ging in het begin prima tot een konijn voor mijn voeten wegstoof. Zoef weg waren Zorro en Susie en ze bleven weg. Even later komen 2 honden onverwacht vanuit de struiken op Tommie en Scooby af en vallen meteen aan. Tommie is vlak bij mij maar die arme Scooby was wat verder weg en hij ging er al gillend van angst vandoor.
Zo loop je met 4 honden en zo met nog maar één …… De hele middag gezocht, Zorro en Suus kwamen we halverwege de middag tegen, ze waren op weg naar huis. Maar Scooby was en bleef weg. Remi was uit het werk gekomen om te helpen zoeken en ook Rik hielp mee. Pas om half 6 een telefoontje van de dierenambulance dat hij gevonden was en dat we hem konden halen. Het was niet ver van waar wij aan het zoeken waren geweest. Hij had zich kennelijk al die tijd verstopt. Pff wat een dag, gelukkig zijn ze allemaal weer veilig thuis.
’s Avonds komen de aanstaande baasjes langs om hem te bezoeken. Ze weten dat hij heel moe is en dat hij alleen maar voor pampus ligt maar dat maakt ze niet uit. Ze vinden hem geweldig en willen hem graag adopteren. Maandag nog een huisbezoekje en dan willen ze hem woensdag komen halen. Ook Scooby heeft een heel fijn passend thuis gevonden!

Andere honden vindt hij nu heel eng en gaat er het liefst met een enorme boog omheen. Daarom lijn ik hem aan als er een hond aankomt. De kennismaking doen we samen en daarna kan hij weer los. Na een paar dagen gaat het steeds beter, gelukkig zijn de honden die we nu ontmoeten allemaal vriendelijk. Scooby doet het verder heel goed, hij is klaar voor een eigen thuis.

Zondag 16 november heerlijk gewandeld op de hei samen met Erica en haar honden. Opvangertje Raven is er ook bij, een lief klein bang meisje. Ze moet nog wennen maar dat gaat wel goed komen. Ze heeft tijd nodig om bij te komen van alles wat ze in korte tijd heeft meegemaakt.















Woensdag 19 november, de laatste dag met Scooby, de jongens knuffelen en spelen ’s middags nog eens lekker met hem. Vanavond gaat hij naar huis, hij gaat het super krijgen!



Geen opmerkingen: