zondag 16 november 2008

Begin november 2008, een thuis voor Spot


Zondag 2 november vindt Spot zijn warme mand, hij gaat het super krijgen. De kinderen nemen hem het liefst meteen mee maar ze moeten nog een weekje wachten. Woensdag is het huisbezoekje en volgende week zaterdag komen ze hem halen.



waar Zorro is zijn Spot en Scooby ook, ze volgen hem als een schaduw










In de laatste week gaan we zoveel mogelijk alleen met hem op stap. Zo neem ik hem mee naar een huisbezoekje voor een hondje van het asiel Padul in Granada (www.granadapadul.com) . Zij zijn net begonnen en hebben nog weinig vrijwilligers en de nood is daar zo hoog. Spot gedraagt zich keurig in de auto nu hij alleen mee is en ook tijdens het huisbezoek gaat hij rustig naast mij liggen. De 2 Perzische poezen vindt hij maar raar maar op een enkel blafje na kijkt hij er niet naar om. De poezen blijven rustig op hun plekje liggen en bekijken ons op een afstandje. Spot doet het super, hij is er klaar voor om op eigen benen te staan.

Zaterdag is het zover, Spot gaat met zijn baasjes mee. Het zal wennen zijn zonder andere hond erbij maar hij is baasgericht dus dat gaat zeker goed komen. Het is voor ons weer even slikken maar we weten dat hij in goede handen is en dat maakt het makkelijker.


een laatste knuffel, gelukkig blijft Scooby nog even....

Scooby is een paar dagen heel erg rustig maar begint daarna op te bloeien. Hij speelt weer en vindt het alleen ergens heen gaan niet erg meer. Andere honden worden rustiger benaderd en het wandelen is nu een verademing, ik hoef niet steeds meer zo op te letten of er een hond aankomt. Ook met Spot gaat het heel goed, hij past zich prima aan. Het alleen zijn is nog wat wennen maar dat is logisch.








We nemen Scooby mee naar Bonnie, eerst zijn alle paarden erg eng maar al snel wordt het wat gewoner. Op Bonnie’s rug vindt hij zelfs wel leuk, dan kan je lekker veel zien.