zondag 10 september 2006

Maart - April - Mei 2006: Boulie

Half maart kwam ons volgende opvanghondje, Boulie. Hij wacht al erg lang, eerst in het asiel La Linea. Maar omdat hij geen baasje vond en daarom daar zou worden ingeslapen had Fabienne hem in haar asiel, de Refugio, opgenomen.

Boulie vond een baasje maar uit de bloedtest bleek dat hij een lichte vorm van Leishmania (LM) had. Ondanks dat deze ziekte in lichte vorm goed te behandelen is met één tabletje per dag, wilden de aanstaande adoptanten hem niet meer.

Daarna bleef het heel lang stil voor Boulie. Toen hij heel erg ziek werd kon Fabienne maar net voorkomen dat hij werd ingeslapen. Er was hokkentekort en niemand had interesse in hem. Fabienne vond echter dat hij zeker een kans verdiende. Dat vonden wij ook en daarom besloten we dat Boulie bij ons in de opvang mocht komen.




Boulie was niets gewend, durfde niet in de auto, niet in de bench, niet eens ons huis binnen. Maar hij leerde snel en al gauw paste hij zich aan zijn nieuwe leven aan. Zijn dagelijkse tabletje Zyloric was met wat leverworst zo verslonden en je merkte niets aan hem, hij is superlief, energiek, speels en vrolijk. Boulie is erg lief voor kinderen. Ook kan hij het prima met andere honden vinden. Zorro, Tom en hij spelen heel wat af samen.

Veel sneller dan verwacht, vindt Boulie baasjes die geen enkel probleem met zijn Leishmania hebben. Zij redeneerden dat elke hond wel wat had of kon krijgen. LM komt pas bij verminderde weerstand te voorschijn, logisch dan toch dat ze daar last van krijgen gezien de omstandigheden in Spanje. Met een goede voeding en verzorging blijft de weerstand goed en veroorzaakt de ziekte die aanwezig blijft in het lichaam geen problemen. Zaterdag 11 mei gaat hij met zijn nieuwe baasjes mee naar huis.

Boulie heeft het geweldig naar zijn zin en zijn baasjes en iedereen in zijn omgeving zijn dol op hem. Na een aantal maanden hebben ze door de dierenarts een bloedtest laten doen en Boulie bleek al Leishmania-vrij! Voor de zekerheid laten ze hem jaarlijks, gelijk met de enting, even testen. Is het toch helemaal goed gekomen voor deze lieverd!