vrijdag 4 september 2009

begin september: Melvin en Fino gereserveerd!


(foto's zijn aanklikbaar voor vergroting)



Melvin is gereserveerd maar Fino ook, voor beide een gezin zonder andere hond en 2 kinderen.
Voor Melvin zijn ze al geweest en hij gedroeg zich nou niet bepaald voorbeeldig, leek wel een ADHD piranha, dat hadden we nog niet meegemaakt. Omdat een Podencopupje toch wel anders en moeilijker is dan een doorsnee pup spreken we af dat ze er een nachtje over slapen. Maar ook daarna zijn ze meer dan enthousiast, ze zijn bekend met het ras en weten ook dat het niet de makkelijkste honden zijn.
Voor Fino volgt eerst een huisbezoekje zodat als het klikt als ze komen kijken hij meteen mee kan. Het lijkt een perfect passend thuis en dat verdient hij zeker, hij wacht al zolang!
Intussen vermaken ze zich hier prima. Fino en Melvin trekken veel samen op. Fino gaat zo leuk met Melvin om, prachtig om te zien.







Op de hei nog even uitrazen. Melvin luistert nog steeds heel goed, lekkers mee doet wonderen. Zodra hij wat verder weg wil gaan roepen we hem en komt hij als een speer zijn lekkers halen om dan wat dichter in de buurt te blijven, je weet maar nooit. En idd. af en toe krijgt hij wat ;-)







Melvin is zo'n lief manneke, hij is overdag heel actief en je moet steeds op hem letten zodat je alles wat hij niet mag meteen kan ombuigen naar wat wel mag maar hij leert snel. We maken het ons makkelijk, een deel van de puppykennel in de gang ter bescherming van de schoenen die daar staan, de kat die hem nog steeds niet zo ziet zitten en hij kan de trap niet op maar wij nog wel.
Omdat Melvin zo actief is, is het opvoeden wel wat meer werk. Maar hij speelt nu al meestal braaf met de speeltjes en botjes of met Fino. Aan het begin van de avond gaat hij in de 'slaapstand' en voor de nacht leggen we hem, na een plasje buiten, in de bench waar hij zonder problemen verder slaapt.
Ook zijn zusje Cara, nu Pitta doet het heel goed in haar nieuwe thuis, is al helemaal gewend en luistert ook nog heel goed. Op puppycursus luistert ze zelfs tot ieders verbazing het beste van alle pupjes. Met een maand of 4-5 komt het jachtinstinct wat meer naar voren dus dan zal het wat minder makkelijk gaan maar het is erg leuk zo'n goed begin.



Geen opmerkingen: