maandag 11 mei 2009

begin mei 2009

Het gaat goed met Fino, hij is helemaal gewend. Zijn gebit en vacht zien er een stuk beter uit en hij is niet meer zo mager. Er is nog steeds weinig belangstelling voor hem. Vreemd want het is een lieve en makkelijke hond. In een natuurgebied waar de konijnen om je heen huppelen moet je met hem niet zijn dan is hij echt wel geïnteresseerd maar waar niet zo veel wild zit gaat het prima. Ook als Zorro en Susie er tussen uit knijpen en hij gaat mee is hij op mijn fluiten zo weer terug. Andere honden is ook geen probleem, hij doet wel eens macho en blaft er wel eens één aan maar merendeel gaat goed. Tot nu toe is er maar 1 reactie voor hem gekomen helaas net iemand die midden tussen de konijntjes woont.


(voor grotere foto even op de foto's klikken)




Op de hei met Erica en haar honden. Ook voor haar opvangertje Bobbie is er weinig belangstelling. Hij heeft wat sturing nodig maar als hij die krijgt is het een lief en makkelijk hondje.





na de wandeling liggen de honden voor pampus en Fortis sluit zich daar graag bij aan ;-)

Maandag 11 mei is het lekker weer en 's middags halen we de speel spullen voor de honden te voorschijn. Het is pas de 2e keer dat we het gebruiken, het komt er niet van. De tunnel gebruiken we wel vaker. Voor Fino is alles nieuw. Voorzichtig en aarzelend doet hij mee en al snel is het springen en de tunnel geen enkel probleem. Het slalommen is lastiger maar al met al gaat het best goed.










We hebben een denkspelletje van Nina Otterson voor de honden gekocht, maar meteen nummer 2 omdat het anders voor Zorro en Tom te makkelijk is. Dat blijkt ook wel met uitproberen. Fino snapt het niet zo en Suus ook niet, met een beetje hulp lukt het wel. Zor en Tom hebben het vrijwel meteen door. Zorro moet alleen nog leren het wat voorzichtiger en rustiger te doen want hij eet zowat het spel erbij op .....



Niek doet nog een poging de kat voor het spelletje te interesseren maar Fortis houdt het bij kijken.









Geen opmerkingen: